Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

EUobserver: Γαλλία – Γερμανία πουλούσαν όπλα στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης!

EUobserver: Γαλλία – Γερμανία πουλούσαν όπλα στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης!Σε στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης euobserver.com, σύμφωνα με τα οποία, κράτη- μέλη της ΕΕ πούλησαν στην Ελλάδα όπλα, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το πρώτο πακέτο διάσωσης, το 2010.


Σάλο προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα του EUobserver με τίτλο: «Τα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης».

Το δημοσίευμα, σύμφωνα με το mediagate.gr, παρουσιάζει με στοιχεία ότι η χώρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα, ήταν η Γαλλία, η οποία προχώρησε σε συμφωνία πώλησης αεροσκαφών, ύψους 794 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφέρει, ακόμα ότι η Ολλανδία και η Γερμανία, γνωστές για την κριτική τους στην χώρα μας και «κήρυκες της λιτότητας» όλο αυτό το διάστημα της κρίσης, πούλησαν στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, σε ηλεκτρονικά συστήματα και οχήματα εδάφους, ενώ η Ιταλία πούλησε εξοπλισμό ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ και η Ισπανία εξοπλισμό ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ!

Παρά τις τεράστιες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, η Ελλάδα παραμένει μια από τις χώρες με τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς για στρατιωτικό εξοπλισμό λόγο της απειλής από την Τουρκία, σημειώνει το EU Observer.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις ενός συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, είχε δηλώσει στο ότι «κανείς δεν λέει «αγοράστε τον εξοπλισμό μας, διαφορετικά δεν θα προχωρήσουμε στη διάσωση». Ωστόσο, υπονοείται ξεκάθαρα ότι θα είναι περισσότερο υποστηρικτικοί εάν το κάνουμε»…






tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου